Tietoturva

Maailman suurimmat tietomurrot komeana kuvaajana

Julkaistu: , Päivitetty:

Information is Beautiful on koonnut yhteen interaktiiviseen graafiin kymmenen vuoden suurimmat tietomurrot.


Muistatko vielä, kun vuonna 2004 AOL:n työntekijä möi spämmääjille 92 miljoonan käyttäjän sähköpostiosoitteet? Huikea vuoto oli ensimmäisiä tunnettuja isoja julkiseen verkkopalveluun kohdistuneita tietomurtoja. Sen jäljiltä vuodettuihin sähköposteihin lähetettiin peräti 7 miljardia spämmiviestiä.

AOL-murto on varhaisin tietomurto, joka löytyy Information is Beautifulin uudesta tyylikkäästä infografiikasta. Kymmenen vuoden ajalta tärkeimpiä murtoja dokumentoiva kuvaaja on täynnä mielenkiintoista tietoa. Se sisältää kaikki ne isoimmat ja eniten otsikkotilaa saaneet murrot, joista olemme kuulleet, sekä paljon obskyyrimpiä ja monelta kokonaan ohi menneitä tapauksia.
 
Graafin alapäässä olevat yksittäiset murrot näkyvät vielä kaikki erillään, kun taas yläreunassa murrot ovat jo niin tavallisia, että kooltaan murron laajuutta suhteessa vastaavat pallukat täyttävät koko tilan. Graafista saa myös klikattua päälle vaikkapa vain hallituksiin kohdistuneet sisäiset vuodot, tai telekommunikaatioyritysten vahingossa vuotamat tiedot.

Tietomurroista tarjotaan pieni synopsis, kun palloa klikkaa. Monista on myös linkki uutiseen, joka käsittelee asiaa laajemmin. Näiden tavaamiseen saa helposti menemään loppupäivän.

Kommentit

    Näytä lisää