NY Times: Angry Birds vuotaa tietoja vakoilijoille - Tietoturva - Ilta-Sanomat

NY Times: Angry Birds aukeaa NSA:lle

Edward Snowdenin vuotamien tietojen mukaan vakoiluorganisaatiot pystyvät keräämään tietoja muun muassa Angry Birds -pelin avulla.

27.1.2014 21:40 | Päivitetty 27.1.2014 21:40

Yhdysvaltain NSA ja sen brittiläinen vastine ovat käyttäneet hyväkseen matkapuhelinsovellusten tietoturva-aukkoja kerätessään maailmanlaajuisesti tietoja ihmisten toiminnasta, kertoo New York Times.

Lehti perustaa uutisensa Edward Snowdenin vuotamiin asiakirjoihin NSA:n toiminnasta.

Tietoja olisi mahdollista kerätä muun muassa suomalaisen Rovion huippusuositun Angry Birds -pelin avulla. Ei ole kuitenkaan selvää, onko niin tehty.

NSA ja Britannian tietoliikennetiedustelijat ovat uutisen mukaan kehittäneet vuodesta 2007 lähtien keinoja koota älypuhelinten keräämiä tietoja ihmisten liikkeistä ja toiminnasta. Työn tuloksena vakoiluorganisaatiot ovat keksineet, kuinka ne saavat haltuunsa kaiken mahdollisen puhelimessa olevan tiedon joka kerta kun sen omistaja päivittää tietojaan Facebookin, Flickrin, Linkedinin, Twitterin tai muiden palveluiden mobiiliversiossa.

Rovion edustaja sanoo New York Timesille, että yhtiö ei ole tietoinen tiedusteluohjelmista ja ettei sillä ole tekemistä kirjoituksessa mainittujen tiedusteluorganisaatioiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?