NSA:n maksu johti F-Securen boikotoimaan RSA:ta - Tietoturva - Ilta-Sanomat

F-Securen Hyppönen pani suhteet poikki RSA:han

Suomen tunnetuin tietoturvatutkija, F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen katkaisi suhteensa suureen amerikkalaiseen tietoturvayhtiöön RSA:han avoimella kirjeellä. Syyksi Hyppönen sanoo sen, että RSA tahallaan ujutti takaoven salausmenetelmäänsä.

Mikko Hyppönen ei puhu RSA:n tilaisuudessa.

24.12.2013 7:27 | Päivitetty 24.12.2013 7:26

Mikko Hyppönen osoitti avoimen kirjeensä EMC:n pääjohtajalle Joseph M. Tuccille ja RSA:n toimitusjohtajalle Art Coviellolle. RSA on EMC:n tytäryhtiö.

Kirjeessä Hyppönen esittelee itsensä ja sanoo puhuneensa kahdeksan kertaa RSA:n konferensseissa ja viittaa sitten Reutersin 20. joulukuuta julkaisemaan uutiseen, jossa kerrottiin RSA ottaneen vastaan 10 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain kansalliselta tiedustelupalvelulta NSA:lta ja valinneen sellaisen satunnaislukugeneraattorin, joka tarkoitti takaoven asentamista salausmenetelmään.

Hyppönen viittasi RSA:n asiasta antamaan lausuntoon, jossa ei kuitenkaan kiistetä suoraan tätä väitettä. Hän jatkoi:

– Te jatkoitte vuosikausia tuon satunnaislukugeneraattorin käyttöä huolimatta laajoista spekulaatioista, joiden mukaan NSA oli takaovittanut sen.

– Oma reaktioni tähän on se, että perun esitykseni RSA Conference USA 2014 -tapahtumassa San Franciscossa helmikuussa 2014.

– Aika osuvasti puheeni aiheena piti olla ”Valtiot haittaohjelmien kirjoittajina".

– En oikeastaan usko, että teidän miljoonakonferenssinne kärsii NSA-diileistä. Itse asiassa en odota konferenssin muiden puhujien vetäytyvän. Useimmat heistä ovat amerikkalaisia – miksipä he välittäisivät vakoilusta, joka ei kohdistu heihin vaan ei-amerikkalaisiin. Yhdysvaltain tiedusteluvirastojen vakoilu on kohdistettu ulkomaalaisiin. Kuitenkin minä olen ulkomaalainen. Ja minä vedän tukeni pois teidän konferenssiltanne.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?