Pankkiryöstäjät saivat Bitcoin-pankista mahtisaaliin

Jo kolmannesta bitcoin-valuuttaa tallettavasta verkkopankista on lyhyen ajan sisällä kadonnut miljoonien eurojen arvosta virtuaalirahaa.

29.11.2013 11:14 | Päivitetty 29.11.2013 11:15

Netissä näkyy nyt vaarallinen kaava. Ensin joku perustaa ”bitcoin-pankin”. Sitten kuluu vain muutama kuukausi, ja joku ryöstää käyttäjien rahat. Tälläkin kertaa rikolliset veivät noin miljoona euroa.

Aiemmin tässä kuussa australialainen Inputs.io menetti asiakkaiden bitcoin-varoja jopa noin miljoonan euron edestä. Toinen tapaus liittyi kiinalaiseen GBL-palveluun, joka lopetti yllättäen toimintansa. Palvelun mukana on saattanut kadota asiakkaiden bitcoineja jopa useiden miljoonien eurojen edestä.

Nyt vuorossa on tanskalainen BIPS. Se tarjosi asiakkaille bitcoin-varojen säilytyspalveluja ja bitcoin-maksuvälitystä. Yhtiö kertoo sivuillaan, että se on joutunut monimutkaisen hyökkäyksen kohteeksi.

Yhtiö myöntää, että useiden käyttäjien bitcoin-varoja on joutunut rikollisten haltuun.

Miljoona euroa bitcoin-varkaille

Mashable-verkkojulkaisun mukaan BIPS-palvelusta varastettiin 1295 bitcoinia. Virtuaalivaluutan kurssi on viime viikkoina ollut hurjassa nousussa, ja varastettujen bitcoinien arvo on tällä hetkellä noin miljoona euroa. BIPS kertoo Mashablelle, että suurin osa varastetuista rahoista kuului yhtiölle itselleen.

BIPS on toistaiseksi lopettanut bitcoinin säilytyspalvelun. Ei ole vielä selvää, saavatko palvelun asiakkaat rahansa takaisin.

Tapaus toimii uutena varoituksena bitcoinin käyttäjille. Rahojen säilyttäminen nettipalveluissa näyttää olevan iso riski. Suuret bitcoin-keskittymät houkuttelevat rikollisia, ja jos ryöstö tapahtuu, varastettujen rahojen takaisin saamisesta ei ole mitään takeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?