Tietoturva-asiantuntijat varoittavat käyttämästä HealthCare.govia - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Naula HealthCare.govin sydämeen: Älkää käyttäkö sitä!

HealthCare.gov pitäisi päästää toistaiseksi tuskistaan, tietoturva-asiantuntijat arvioivat Yhdysvaltain kongressille.

22.11.2013 12:31 | Päivitetty 22.11.2013 12:31

Neljä tietoturvaeksperttiä on yhtä mieltä, että alusta asti vaikeuksissa ollutta sairausvakuutuspalvelua HealthCare.govia ei pitäisi käyttää toistaiseksi ollenkaan. Kolme neljästä on lisäksi sitä mieltä, että verkkopalvelu tulisi sulkea kokonaan.

Tietoturvayhtiö Sophoksen Naked Security -blogi koostaa uutisointia. Sen mukaan asiantuntijat kertoivat Yhdysvaltain kongressille karuja havaintoja presidentti Barack Obaman linjoille survomasta verkkopalvelujen kokonaisuudesta.

TrustedSECin pääjohtaja David Kennedy esimerkiksi totesi, etteivät ihmisten verkkopalveluun antamat tiedot ole turvassa. Hänen mukaansa verkkopalvelu on joko jo murrettu tai sitten se tapahtuu pian.

– Jos tietomurtaja haluaa pääsyn sivustolle tai arkaluonteiseen tietoon, hän pystyisi sen saamaan, Kennedy sanoi FoxNews.comille. Hänen mukaansa HealthCare.gov käsittää yhden suurimmista henkilökohtaisen tiedon kokoelmista, mitä hän on koskaan nähnyt.

Tietoturvaongelmien lisäksi verkkopalvelu on ollut tekninen murheenkryyni ja huonosti käytettävissä. On arvioitu, että sairausvakuutuksen palvelun kautta saaneita on huomattavasti tavoitetta vähemmän.

Pahinta on, että verkkopalvelun ongelmista varoitettiin etukäteen. Sen lanseeraaminen keskellä Obaman terveydenhuoltouudistuksen kohtaamaa valtavaa poliittista vastustusta tulkittiin näpäytykseksi republikaaneille. Mutta lopputuloksena Obama vain auttoi vastustajiaan kaatamalla bensaa liekkeihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?