Suomi säätää uusia kyberlakeja - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Tuli hännän alla: Suomi säätää uusia kyberlakeja

Valmistelut kyberlainsäädännön muuttamiseksi käynnistetään välittömästi, mutta tulevien lakimuutosten seurauksia ei osata vielä arvioida.

7.11.2013 22:04 | Päivitetty 7.11.2013 22:06

Suomen hallitus aloittaa välittömästi työn kyberlainsäädännön kehittämiseksi. Työ liittyy tammikuussa esiteltyyn kyberturvallisuusstrategiaan ja seuraa ulkoministeriön kärsimää tietovuotoa.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsittelivät kokouksessaan torstaina valtionhallinnon tietoturvallisuuteen sekä laajemmin kyberturvallisuuteen liittyviä kysymyksiä. Myös ulkoministeriön tietoturvaloukkauksesta puhuttiin.

Mutta vielä on epäselvää, missä määrin lakeja todella "kehitetään", jos asiaa katsotaan kansalaisen tietosuojan ja yksityisyyden näkökulmasta.

Presidentti Sauli Niinistö huomautti torstaina, että kysymys on poliisi- ja sotilasvirkamiesten valtuuksien kasvattamisesta "tarmokkaalla" tahdilla, mutta lopulliset valtuudet ovat vielä auki.

– Tämä on äärettömän laaja kokonaisuus, jossa on paitsi valtuudet, myös yksilöiden oikeudet  jatkuvasti esillä, Niinistö sanoi Yleisradion mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?