Adobe myöntää: Varkaat veivätkin 38 miljoonaa tunnusta

Adobe on laskenut uudelleen tietomurrossa vietyjen tunnusten, asiakas- ja luottotietojen lukumäärän. Alunperin ilmoitettu kolme miljoonaa on kasvanut 38 miljoonaan ja kasvu jatkuu.

Anonymousin ylläpitämässä AnonNews-palvelussa julkaistu Adoben tunnusten tiedosto, joka myöhemmin poistettiin.

31.10.2013 9:20 | Päivitetty 31.10.2013 9:21

Adobe on vahvistanut, että se menetti tietomurrossa 38 miljoonaa aktiivista käyttäjätunnusta ja asiakastietoa. Alunperin yritys puhui kolmesta miljoonasta tunnuksesta. Se sanoo tiedottaneensa asiasta kaikille tunnusten haltijoille ja resetoineensa kryptatut salasanat.

Epäaktiivisten tunnusten haltijoiden informointi on myös käynnistynyt. Heidän lukumääränsä saattaa olla paljon suurempi. Asiasta KrebsOnSecurity -blogissa kirjoittanut Brian Krebs viittasi viikonlopun aikana AnonNews.org -palvelussa julkaistuun tiedostoon, joka sisälsi yli 150 miljoonaa käyttäjätunnus-salasanaparia. Salasanat on suojattu heikolla salauksella.

Adoben palvelimet puhdistettiin tietomurrossa, josta kerrottiin lokakuun alussa. Adobe myöntää varkaiden vieneen myös epäaktiiviset tunnukset ja niihin liittyneet asiakastiedot. Lisäksi tietovarkaat veivät ainakin Adobe Acrobatin ja Readerin -dokumenttisovelluksen, ColdFusion -websovelluksen ja Photoshop -grafiikkasovelluksen lähdekoodit.

Adoben mukaan tähän mennessä ei ole tullut esiin yhtään tietovarkauteen liittyvää väärinkäytöstä.

Yritys on tarjonnut vietyjen tunnusten haltijoille vuodeksi ilmaista luottotilien valvontapalvelua. Krebs huomauttaa, että Adoben käyttämä suuri Experian-valvontapalvelu, on vielä naama punaisena, koska se huiputettiin myymään kuluttajatietoja suoraan netin henkilöllisyysvarkauspalvelulle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?