Tietoturva

Adoben tietomurto paisuu: Ehkä jopa 150 miljoonan käyttäjän tiedot vuotivat

Julkaistu: , Päivitetty:

Adobe myönsi lokakuussa, että sen järjestelmistä oli viety kolmen miljoonan käyttäjän luottokortti- ja muita tietoja. Uusimpien tietojen perusteella vuoto saattaa koskea jopa 150 miljoonaa Adoben asiakasta.


Ohjelmistoyhtiö Adobe on myöntänyt, että sen tietojärjestelmistä on viety vähintään 38 miljoonan käyttäjän tietoja, muun  muun muassa käyttäjien luottokorttitietoja, kertoo muun muassa The New York Times -sanomalehti. Vielä lokakuun alussa yhtiö puhui 2,9 miljoonan käyttäjän tiedoista.

Yhtiön mukaan ei ole todisteita siitä, että käyttäjien luottokorttinumerot olisivat paljastuneet murtautujille, sillä ne on suojattu salauksella. 

Adoben tietomurrosta alunperin kirjoittanut tietoturvatoimittaja Brian Krebs kertoo, että AnonNews.org -sivustolla on viikonlopun aikana julkaistu suurikokoinen tiedosto, jossa on ilmeisesti 150 miljoonan Adoben asiakkaan käyttäjätunnus- ja salasanaparia.

Yhtiön mukaan 38 miljoonaa on yhtiön arvio aktiivisista asiakkaista, joiden tiedot ovat vuotaneet murrossa. Adobe on ottanut jo yhteyttä heihin, ja kehottanut heitä vaihtamaan salanasanansa. Adoben mukaan se ei ole havainnut, että tunnuksia olisi käytetty luvattomasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiakkaiden tietojen lisäksi murtautujat ovat ilmeisesti kopioineet muun muassa Adoben Photoshop-ohjelman koodia.

Kommentit

    Näytä lisää