Tietoturva

Google-pomo: Android turvallisempi kuin iPhone – seurauksena naurua

Julkaistu: , Päivitetty:

Androidille löytyy miljoona haittaohjelmaa. Googlen pomo Eric Schmidt ei tästä hätkähdä. Mies nauratti yleisöä Gartnerin symposiumissa väittämällä Androidin olevan turvallisempi kuin iOS.


Gartnerin analyytikko David Willis haastatteli Eric Schimidtiä Gartnerin ITxpo-tapahtumassa. Willis viittasi kysymyksessään Androidin tietoturvaongelmiin, joihin Schmidt vastasi pontevasti:

– Ei turvallinen? Se on turvallisempi kuin iPhone!

Tilaisuudesta raportoi ZDnet.

Yleisö otti kommentin huvittuneena vastaan, kun Schmidt yritti perustella vastaustaan vetoamalla Androidin valtaviin käyttäjämääriin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Google-pomo kertoi myös uskovansa, että lähitulevaisuudessa mitään ei pidetä turvallisena, vaan turvallisuuskeskustelua käydään sovelluskohtaisesti.

Schmidt kehui vielä keskustelun lopuksi Androidin olevan hyvin turvallinen, mikä sai jälleen yleisön naurahtamaan, syystäkin.

F-Securen Mikko Hyppönen sanoo, ettei Gogle Playn turvallisuuteenkaan voi enää luottaa. Trend Micro puolestaan kertoo, että Androidille löytyy miljoona haittaohjelmaa.

Schmidt ei näytä olevan huolissaan myöskään Android-laitteiden laajan laitekirjon aiheuttamasta pirstaloitumisesta. Hän totesi laitevalmistajien kanssa tehdyn sopimuksen varmistavan, että Android-kaupat ovat yhteensopivia. Juuri sovelluskauppa pitää hänen mukaansa Androidin yhtenäisenä.

Kommentit

    Näytä lisää