Applen päivitetyt iPhonen mallit4S, 5, 5C, ja 5S ja uusin iPad alttiita herätyskellohakkaukselle - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Lukittu iOS7-iPhone avautuu herätyskellolla

Kuka tahansa, joka pääsee käsiksi Applen iOS-7:ään päivitettyyn iPhoneen, voi avata sen lukituksen herätyskellon kautta. Apple lupaa korjata turva-aukon tulevissa päivityksissä.

Applen ilmoituksen mukaan iOS:n tuoreimmassa versiossa on korjattu 80 tietoturvapuutetta. Ja vielä jäi korjattavaa.­

20.9.2013 7:00 | Päivitetty 20.9.2013 6:30

Espanjalainen 36-vuotias sotilas on keksinyt keskiviikkona jakoon tulleessa Applen iOS7-päivityksessä reitin, joka avaa lukitun puhelimen valokuvat, sähköpostin ja yhteisömediatilit ilman salasanaa. Kanarian saarilla asuva Jose Rodriguez kertoi turva-aukosta Forbesin Andy Greenbergille.Turvamekanismien ohittamiseen ei tarvita suuria hakkeritaitoja. Cnetin mukaan Rodriguezin herätyskelloreitti on havaittu toimivaksi iOS7:ään päivitetyissä  iPhonen malleissa 4S, 5, 5C ja 5S ja uusimmassa iPadissä.

Lukituksen ohittaminen sujuu näin: Pyyhkäise lukitusnäyttöä päästäksesi uuteen ohjauskeskukseen ja avaa sitten herätyskellosovellus. Pidä alhaalla laitteen nukuttamiskomentoa, mutta älä pyyhkäise sitä alas vaan napauta peruutusta ja sitten kaksoisnapauta koti-ikonia päästäkseni moniajonäyttöön. Sieltä voit avata kamerasovelluksen ja päästä käsiksi jaettuihin valokuviin, joista puolestaan pääsee käyttäjän viestisovelluksiin, siis sähköpostiin, Flickriin, Facebookiin, Twitteriin ja muihin.

Rodriguezilla on ollut kyky ja aikaa löytää iOS-käyttöjärjestelmään jääneitä aukkoja. Aikaisemmin tänä vuonna hän löysi niitä iOS 6.1.3:n lukituksesta ja iOS7:n betaversiosta. Hän raportoi niistä Applelle, joka korjasi ne. Uusimman lukituksen ohituskaistan hän keksi tunnissa iOS7:n lataamisen jälkeen.

Rodriguez, joka on toiminut virkamiesten autonkuljettajana, sanoi käyttäneensä odotusaikoja iPhonen kiduttamiseen. Hän yritti kaikkea mitä hänen päähänsä pälkähti. Hänet on kuitenkin siirretty uusiin tehtäviin, joissa luppoaikaa ei ole ole yhtä paljon, joten iPhonen kiduttaminen jää muiden harteille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?