Tiesitkö mitä PayPal tallentaa koneellesi?

Julkaistu:

Monet turvallisina pidetyt ja salatut verkkosivustot tallentavat luottamuksellisia tietoja nettiselaimen toimintaa nopeuttavaan välimuistiin. Yksi näistä on rahansiirtopalvelu PayPal.


Jopa turvallisena pidetty https-protokolla tallentaa salattujen nettisivujen sisältöjä selaimen välimuistiin, kertoo amerikkalainen tietoturvayhtiö Independent Security Evaluators raportissaan.

Selaimen välimuistissa oleviin tietoihin voi päästä käsiksi joko samalta koneelta tai etäyhteyden kautta tietoturva-aukkoja hyödyntäen.

– Tekniikkaa tuntemattomat peruskäyttäjät uskovat, että nettisivuilla olevien tietojen katselemisen jälkeen palvelusta uloskirjautuminen ja selaimen sulkeminen riittää. Tulostemme mukaan 70 prosentissa tapauksista tämä ei kuitenkaan siitä, kertoo Independent Security Evaluatorsin raportti.

Tutkimuksessa selvitettiin 30 sivuston turvallisuutta. Tutkittujen palvelujen joukossa oli muun muassa netin suosituin rahansiirtopalvelu PayPal, joka tallentaa Firefox- ja Chrome-käyttäjien selaimen välimuistiin asiakkaiden nimet, sähköpostit, katuosoitteet ja puhelinnumerot. Internet Explorerissa näin ei tapahdu.

Ongelmallisia palveluita oli 30:stä kaikkiaan 21. Muut olivat pankkeja, laskutuspalveluita, vakuutusyhtiöitä ja terveyspalveluja sekä mobiilioperaattori Verizon. Kaikki olivat amerikkalaisia.

Tietoturvayhtiö tarjoaa lääkkeeksi joko välimuistin tyhjentämistä luottamuksellisten tietojen selaimella katselemisen jälkeen tai vaihtoehtoisesti yksityisen selaustilan käyttämistä. Yhtiö tarjoaa myös Firefox-selainliäkettä selaimen välimuistin hallintaan.

Independent Security Evaluatorsin johtaja Stephen Bono vetosi myös web-kehittäjiin, jotta nämä tekisivät koodia, joka tallentaa selaimen välimuistiin vain sivuston perustietoja. Toinen vaihtoehto olisi, että nettisivu ilmoittaa käyttäjälleen yksityiskohtaisesti, mitä tietoja se tallentaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Los Angeles Times.

Kommentit

    Näytä lisää