AP:n ja BBC:n hakkerointi ajoi Twitterin käynnistämään kaksivaiheisen kirjautumisen - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Twitter turvaa nyt käyttäjätilit tekstiviestillä

Juuri kuusi vuotta täyttänyt yhteisöpalvelu Twitter kohentaa käyttäjätilien turvallisuutta. Se tarjoaa nyt käyttäjilleen kaksivaiheista kirjautumista, joka käyttää tekstiviestikoodia toisena salasanana.

24.5.2013 9:09 | Päivitetty 24.5.2013 9:09

Twitter, jolla on 115 miljoonaa aktiivista eri käyttäjää kuukaudessa, on ollut viime kuukausina jatkuvasti uutisissa, koska sen mediakäyttäjien tilejä on murrettu, ja eri medioiden nimissä maailmalle on levitetty valheellisia ja haitallisia viestejä. Uusi turvamenetelmä ei tosin uutistoimituksia eikä muita organisaatioita suoraan auta, sillä niiden tilejä käyttävät useat henkilöt, joilla on eri puhelimet.

Hakkerit ovat tunkeutuneet muun muassa McDonald’sin, Jeepin, BBC:n ja uutistoimisto Associated Pressin Twitter-tileille. He ovat tiettävästi kaivaneet tilien salasanat esille kalastelemalla ne käyttäjiltä.

Kaksivaiheisen käyttäjän tunnistuksen voi aktivoida palvelun asetuksissa lisäämällä sinne matkapuhelimen numeron. Kun käyttäjä kirjautuu sisään Twitteriin omalla tunnuksellaan ja salasanallaan, hän saa tekstiviestinä tarvitsemansa toisen salansanan.

Twitter lupaa virallisessa yritysblogissaan lisää parannettuja turvaominaisuuksia.

– Heidän olisi pitänyt tehdä tämä jo vuosia sitten, sanoi tietoturvayhtiö McAfeen Robert Siciliano ABC Newsille.

– Nyt kun Twitteristä on tullut suurten uutisorganisaatioiden ja viranomaisten sosiaalisen median de facto -tiedotuskanava, tämä oli tehtävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?