Poliisit joutuvat odottamaan kuukausia iPhonejen tietoja - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Jenkkikyttä Applen armoilla: IPhonen salat eivät aukea

Apple pystyy ohittamaan suojauksen, mutta ei paljasta keinoa poliisille.

USA:ssa poliisit joutuvat kääntymään Applen puoleen, jos poliisitutkinnassa pitää saada kaivettua tiedot iPhonesta.

13.5.2013 16:00 | Päivitetty 13.5.2013 15:44

Poliisin työkalut eivät riitä iPhonen salasanasuojauksen murtamiseen, kertoo liittovaltion ATF:n (Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) agentti Rob Maynard.

Hän haki etsintäluvan huumekaupasta epäillyn henkilön iPhonen tietoihin. Mutta ATF, poliisilaitokset ja muut liittovaltion poliisiviranomaiset eivät osanneet murtaa iPhonen suojauksia. Maynard päätti ottaa yhteyttä Appleen. Applelta vahvistettiin, että tiedot saadaan kopioitua, mutta jatkuvasti lisääntyneiden pyyntöjen takia odotusaika on noin seitsemän viikkoa. Lopulta agentit joutuivat odottamaan peräti neljä kuukautta, Cnet raportoi.

Syytetyn puolustusasianajajat pyrkivät hyödyntämään Applen hidastelua, ja tuomaria vaadittiin hylkäämään iPhonesta saatavat tiedot pitkän odotusajan takia. Tuomari ei kuitenkaan suostunut vaatimuksiin, ja lopulta syytetty tunnusti rikoksen.

Applelta ei kerrota, kuinka he ohittavat iPhonen suojaukset. Applelta todettiin vain agentti Maynardille, että tiedot kopioidaan suojauksen ohittamisen jälkeen usb-levylle, joka toimitetaan agenteille tutkimuksia varten. iPhonessa on käytetty 3GS-mallista lähtien laitepohjaista suojausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?