Näitä sovelluksia firman tietohallinto blokkaa älypuhelimista - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Näitä sovelluksia firman tietohallinto blokkaa älypuhelimista

Viihde ja pelit eivät ole tietohallinnon mieleen, mutta Skype on vaikea tapaus.

­

21.3.2013 14:15 | Päivitetty 21.3.2013 13:38

Citrix on selvittänyt (pdf), minkä sovellusten käyttöä yritysten tietohallinto yleisemmin estää älypuhelimilla. Listalla ovat muun muassa Angry Birds ja Facebook.

Muita yleisesti estettyjä sovelluksia tai palveluja ovat Dropbox ja YouTube. Skype heiluu rajoilla, sitä sekä sallitaan että estetään.

Citixin mukaan pilvipohjaista mobiililaitteiden hallintaa käyttävistä yrityksistä 18 prosenttia pitää sovelluksista mustaa listaa. Useimmiten sille päätyvät tietoturvauhkana pidettävät sovellukset, kuten yritysverkon ulkopuolella olevan palvelimen kanssa tietoja synkronoivat ja jakavat palvelut. Osa päätyy listalle, koska niiden koetaan laskevan tuottavuutta.

Enterprise Mobility Cloud -raportissa katsastetaan myös mobiilikäyttöjärjestelmien osuuksia yrityskäytössä. Ylivoimainen suosikki on Applen iOS 58 prosentin markkinaosuudellaan. Android on nousussa ja päässyt jo 35 prosenttiin. Windows Phonen siivu on 7 prosentin kokoinen.

EMEA-alueella (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka) etenkin Windows on saanut huomattavasti maailman keskiarvoa enemmän käyttäjiä. Täällä markkinat jakautuvat seuraavasti: iOS 43 prosenttia, Android 36 prosenttia ja Windows 21 prosenttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?