Hakkeri iski - julkisti Microsoftin perustajan yksityistiedot - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Hakkeri iski - julkisti Microsoftin perustajan yksityistiedot

Edes Microsoftin perustaja Bill Gates ei ole turvassa hakkereilta. Muun muassa Gatesin henkilökohtaisia osoite- sekä taloustietoja on julkaistu verkossa.

Hakkerit vuotivat Bill Gatesin tietoja verkkoon.­

15.3.2013 11:49 | Päivitetty 15.3.2013 12:00

Hakkerit ovat Yhdysvalloissa tehneet iskun, jossa he saivat ison joukon julkisuuden henkilöiden luottamuksellisia tietoja.

Hakkerit ovat julkaisseet muun muassa Microsoftin perustajan Bill Gatesin, Kim Kardashianin, Michelle Obaman, Tiger Woodsin ja Beyoncén sekä lukuisten muiden julkisuuden henkilöiden luottamuksellisia tietoja Secret Files -verkkosivustolla. FBi tutkii, keitä sivuston takana on, kertoo tietoturvayhtiö Sophos.

Tiedot ovat ilmeisesti peräisin peräisin kolmesta luottokorttitietoja välittävästä yhtiöstä: Experianista, Equifaxista ja TransUnionista. Yhtiöiden mukaan niiden palvelimille on tehty tietomurto, jossa julkkisten tiedot vietiin.

Hakkerit ovat julkaisseet muun muassa sosiaaliturvatunnuksia, nykyisiä ja entisiä osoitteita sekä henkilökohtaisia taloustietoja.

Sophos varoittaa menemästä paljastussivustolle. Tietoturva-asiantuntija Graham Cluleyn mukaan sivustolta saattaa tarttua tietokoneisiin haittaohjelmia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?