Kysyykö joku kuvastasi Twitterissä? Älä klikkaa!

Mikroblogissa leviää tietojenkalasteluhuijaus, jossa ansana on vakuuttava ulkoasu.

8.2.2013 14:39 | Päivitetty 8.2.2013 14:38

Satojen miljoonien käyttäjien Twitterissä kiertää taas viestejä, joiden ainoa tarkoitus on varastaa käyttäjien kirjautumistietoja.Cert-fi:n mukaan viesteissä kysellään "Did you see this pic of you?". Viestin liitteenä on lyhytlinkki, jota klikkaamalla käyttäjä päätyy erehdyttävästi Twitteriä muistuttavalle sivustolle. Sen tarkoitus on varastaa käyttäjätunnus ja salasana. Selaimen osoitepalkki kuitenkin todistaa, ettei käyttäjä ole enää Twitterin omilla sivuilla.

Kalasteluviestit ovat kiertäneet Twitterissä useiden päivien ajan. Twitter-haku sanoilla "did you see this pic of you" tuottaa useita kommentteja paitsi suomalaisilta, myös ulkomaisilta käyttäjiltä, jotka joko varoittavat klikkaamasta viestejä tai sitten vain ihmettelevät niitä.

Vastaavia Twitter-huijauksia on nähty useita vuosien varrella ja niille näyttää edelleen olevan tilaa, vaikka Twitter on tiukentanut suojauksia.

Vaikka ihmiset jo osaisivat varoa kalastelua, hekään eivät voi mitään sille, jos itse palvelu murretaan. Twitterin kärsimä tietomurto asetti äskettäin vaaraan 250 000 käyttäjää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?