Danske Bank luopuu Javasta

Julkaistu: , Päivitetty:

Danske Bank on rakentanut uuden verkkopankin, jossa ei enää tarvitse käyttää kirjautumista jumittavaa Java-ohjelmaa.


Danske Bank eli entinen Sampo Pankki siirtyy kesällä uuteen verkkopankkiin, jossa ei ole enää Java-osia. Danske Bankin mukaan uusi verkkopankki perustuu SSL-suojaukseen ja muihin turvaratkaisuihin.

Danske Bank panee verkkopankkiaan vaivanneet monet ongelmat Javan piikkiin. Nykyisessä verkkopankissa turvaratkaisu perustuu Oraclen Java-ohjelmistoon.

Java on pankin mukaan aiheuttanut yhteensopivuusongelmia eri selainten kanssa. Osalla asiakkaista on ollut vaikeuksia kirjautua verkkopankkiin.

Danske Bankin henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Kenneth Kaarnimo sanoo, että pankki ei ole ollut tyytyväinen Javaan. Ohjelmaan on liittynyt viime aikoina päivitysongelmia ja asiakkailla on ollut kirjautumisongelmia.

– Verkkopankin osalta tämä puute korjaantuu, kun kirjautumiseen liittyvät yhteensopivuusongelmat poistuvat uudistuksen myötä, Kaarnimo sanoo tiedotteessa.

Danske Bank siirtää palveluitaan entistä enemmän sähköiseen muotoon. Tammikuussa pankki toi tarjolle verkkotapaamisen, jossa asiakas voi hoitaa esimerkiksi laina- ja sijoitusneuvottelut omalta kotikoneeltaan.

Danske Bankissa on mahdollista kirjoittaa useita asiakirjoja sähköisesti.

Lisäksi saatavilla on tabletti- ja mobiilipankkisovellukset. Tällä hetkellä noin 150 000 pankin asiakasta Suomessa käyttää Mobiilipankkia tai Tablettipankkia pankkiasioidensa hoitamisessa.

Kommentit

    Näytä lisää