Skype tutkii tilikaappaustekniikkaa: "Turvallisuus ykkösasia" - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Skype myöntää murtokikan: "Turvallisuus ykkösasia"

Internet-puheluita tarjoava Skype myöntää kautta rantain uutisen valtavasta tietoturva-aukosta, joka on mahdollistanut muiden käyttäjien tilien kaappaamisen vain muutaman minuutin vaivalla.

14.11.2012 15:06 | Päivitetty 14.11.2012 15:08

Digitoday kertoi aiemmin tänään, että toisten käyttäjien Skype-tilin on voinut kaapata ainoastaan tietämällä kaapattavan ihmisen Skype-tiliin liittämän sähköpostiosoitteen. Nyt asiaan on havahtunut myös Skype, joka on alkanut tutkia asiaa.

– Olemme vastaanottaneet tiedon uudesta tietoturva-aukosta, Skypen insinööri Leonas Sendrauskas kirjoittaa yhtiön Heartbeat-blogissa.

– Ennaltaehkäisevänä toimena olemme toistaiseksi estäneet salasanojen uusimisen ja jatkamme asian tutkintaa. Pahoittelemme haittaa, mutta käyttökokemus ja turvallisuus ovat ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessämme, hän jatkaa.

Tieto Skypen tietoturva-aukosta kävi ilmi Reddit-sivustolla käydystä keskustelusta. The Vergen mukaan venäläiset hakkerit olivat keksineet, että Skype sallii saman sähköpostiosoitteen liittämisen useampaan tiliin. Lisäksi Skype ei monen muun palvelun tavoin lähetä salasanan uusimislinkkiä sähköpostilla, vaan suoraan Skype-sovellukseen vaatimatta kummempia salasanoja.

Skype ei ole vastannut Digitodayn haastattelupyyntöön. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?