Pirate Bay piileksii pilvessä poliisia

Julkaistu: , Päivitetty:

Tiedostojen jakelupalvelu Pirate Bay on luopunut palvelimistaan. Sisältöteollisuuden jahtaama palvelu ilmoitti asiasta Facebook-sivullaan.


Pirate Bayn palvelimista luopuminen tekee poliisille entistä vaikeammaksi takavarikoida mitään, sillä koko musiikin, elokuvien ja muun datan jakelujärjestelmä toimii nyt lähes kokonaan salattuna datana pilvessä.

– Ensin heitimme pois trackerit. Sitten luovuimme torrenteista. Nyt? Nyt olemme päässeet eroon palvelimista. Hitaasti ja varmasti erkaudumme maallisesta muodostamme ja nousemme seuraavaan vaiheeseen, pilveen, Pirate Bayn Facebook-sivu kertoo.

Pirate Bayn palvelimista luopumista on kannustanut huhu tulossa olevasta uudesta poliisiratsiasta ja palvelimien ylläpitoon liittyvä työ ja kustannus, kirjoittaa The Register. Julkaisu viittaa Pirate Bayn kahden päivän katkoon aikaisemmin tässä kuussa. Se liittyi palvelimien teholähteen uusimiseen.

Nyt Pirate Bay toimii kahdessa eri maassa virtuaalikoneilla erillisissä pilvipalvelimissa. Pirate Bay pystyy vaihtamaan pilvestä toiseen lähes ilman aikaviiveistä.

Ratsian tekeminen palveluun on nyt lähes mahdotonta, sillä palvelun käyttämät kuormantasaus- ja liikennöintipalvelimet pyörivät aina kahdessa eri maassa. Ne ovat ainoat fyysiset laitteet, jotka voitaisiin takavarikoida.

Jos viranomaiset onnistuvat selvittämään, missä pilvipalveluissa jakeluverkosto pyörii, he löytävät sieltä vain salatun disk imagen. Pilvipalvelun tarjoajat eivät tiedä, että Pirate Bay toimii heidän palveluissaan.

Pilveen piiloutuminen auttaa myös väistämään AT&T:n ja muiden amerikkalaisten operaattorien ”kuusi narahdusta ja yhteydet poikki” -piratismipolitiikkaa, jonka on määrä käynnistyä ennen vuoden loppua. Sen on määrä käyttää sisältöteollisuutta edustavien RIAA:n ja MPAA:n hankkimia laittomien jakelijoiden ip-osoitteita.

Kommentit

    Näytä lisää