Microsoft tuhosi Googlen selaimen vahingossa

Julkaistu: , Päivitetty:

Monet käyttäjät menettivät Chrome-selaimensa perjantaina Microsoftin virheen vuoksi.


Windowsin ilmainen virustarkistus Security Essentials luuli Googlen Chrome-selainta tunnetuksi Zeus/Zbot-haittaohjelmaksi, muun muassa Computerworld kertoo.

Googlen tukipalstalla alettiin perjantaina ihmetellä asiaa. Ensin virussuoja varoitti tartunnasta, ja kun käyttäjä antoi luvan poistaa sen, ei tietokoneella enää ollut Chrome-selainta.

– Vau, näyttää todella siltä, että Microsoft yrittää haistattaa kukkasen Googlella, eräs kommentoi tukipalstalla.

Toinen yltyi huutamaan isoilla kirjaimilla "tämä on Microsoftin salaliitto Googlen kaatamiseksi. Mitähän seuraavaksi? Firefox? Safari? Opera?".

Microsoft selvitti Facebook-sivuillaan, että kyseessä oli virheellinen tunnistus, joka kosketti noin 3000 käyttäjää. Yhtiö pyysi anteeksi ja alkoi jakaa korjattua versiota tietoturvaohjelmistostaan noin kolme tuntia ongelmien alkamisen jälkeen.

Ohjelmisto tulee päivittää ennen kuin yrittää asentaa Chromea uudelleen.

Näitä
sattuu


Microsoftin moka ei ole pahimmasta päästä. Vielä on muistissa, kuinka virustorjuja McAfee julkaisi virheellisen päivityksen keväällä 2010 ja sai miljoonat tietokoneet sekaisin.

Ja osataan sitä Suomessakin. F-Securen testiasteella ollut Mac-suojaus erehtyi kippaamaan tuhansia kunnollisia tiedostoja käyttöjärjestelmän roskakoriin.

Kommentit

    Näytä lisää