Facebook seuraa salaiset surffailusi

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhteisöpalvelu Facebook tietää, missä surffailet, vaikka kirjoittautuisit ulos palvelusta.


Kirjoittautuminen ulos Facebookista ei riitä suojaamaan omia yksityistietoja, kertoo australialainen teknologiaa seuraavaa verkkobloggaaja Nik Cubrilovic. Hän kertoo, miten Facebook pystyy seuraamaan nettisurffailua ja tekemään päivityksiä statukseen, vaikka kävijä olisi kirjoittautunut ulos Facebookista.

Facebookiin on tullut uusi ohjelmointirajapinta. Sen avulla Facebookiin kirjautuvat tiedot sellaisilla sivuilla, joilla on yhteisöpalvelun sallima sovellus. Näitä ovat esimerkiksi sivut, joissa on Facebookin tykkää-painike. Aina kun Facebook-kävijä vierailee tällaisella sivulla tai vempaimella, tieto käynnistä lähetetään Facebookiin.

Tietojen tallentuminen johtuu Cubrilovicin mukaan siitä, että vaikka kävijä kirjautuu ulos Facebookissa, se vain irrottaa selaimen nettisovelluksesta. Kaikki evästeet, kuten kävijän henkilötiedot, lähettävät edelleen tietoja facebook.com –sivuille.

Cubrilovicin mukaan ainoa tapa estää tietojen saanti on kieltää kaikki Facebookin evästeet selaimelta. Asiaan auttaa myös se, että käyttää eri selainta Facebook-kyselyihin.

Kommentit

    Näytä lisää