LulzSec julkaisi jäähyväiskirjeen: "Teimme sen, koska pystyimme"

Julkaistu: , Päivitetty:

– Teimme kaiken ainoastaan siksi, koska pystyimme siihen, ryhmä toteaa jäähyväiskirjeessään. Yksi ryhmän jäseneksi epäilty pidätetty pääsi eilen takaisin äidin huomaan odottamaan oikeuden tuomiota.
Hakkeriryhmä LulzSec on julkaissut jäähyväiskirjeensä. Ryhmä toimi vain 50 päivää, mutta onnistui murtamaan monen suuryrityksen tietoja sekä vuotamaan usean tavallisen verkkokäyttäjän tilitietoja.

– Viimeisen 50 päivän ajan olemme häirinneet ja paljastaneet yrityksiä, hallituksia ja tavallisia ihmisiä – mahdollisesti kaikkea tältä väliltä. Teimme kaiken ainoastaan siksi, koska pystyimme siihen, jäähyväiskirjeessä todetaan.

– Emme ole sidottuja identiteettiimme pysyvästi, vaikka olemme vastuussa kaikesta siitä mitä Lulz Boat [LulzSecin tunnus] on.

LulzSec teki jäähyväiskirjeen yhteydessä viimeisen tietovuotonsa. Ryhmä vuosi tietoja muun muassa yhdysvaltalaisilta suuryrityksiltä, FBI:lta sekä Naton kirjakaupalta. Vuodettujen tietojen joukossa on myös yhdysvaltalaisten pelisivujen käyttäjätietoja.

Naton verkkokirjakaupasta varastetuissa sähköisissä asiakirjoissa ei ollut salaiseksi luokiteltuja tietoja, Nato kertoo tiedotteessaan.

Äidin
luo

Ryhmä ilmoitti hajoavansa pari päivää sitten. Osasyy hajoamispäätökseen voi olla myös se, että ryhmän jäseniä on jahdattu poliisin toimesta useissa eri maissa.

Useissa viestimissä esitettyjen arvioiden mukaan LulzSec on pelästynyt viimeaikaisia pidätysuutisia.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa poliisi nappasi LulzSecin jäseneksi epäillyn 19-vuotiaan Ryan Clearyn. Hänet päästettiin eilen pidätyssellistä kotiarestiin. Ison-Britannian Metron mukaan hän ei ole poistunut kotoaan neljään vuoteen aukean paikan kammon vuoksi.

– Hän oli todella helpottunut päästessään kotiin äitinsä kanssa, Clearyn asianajaja sanoi Metro-lehdelle.

Nyt Clearya valvotaan elektronisella pannalla. Hän ei saa käyttää internetiä tai poistua kotoaan ilman vanhempiaan.

Kommentit

    Näytä lisää