Tietoturva

Wikileaks-kostoiskujen uusin kohde: Hollannin poliisi

Julkaistu: , Päivitetty:

Wikileaksia kannattavat hakkerit ovat kaataneet Hollannin poliisin ja yleisen syyttäjän verkkosivut. Hollannin poliisi on pidättänyt 16-vuotiaan pojan epäiltynä osallisuudesta palvelunestohyökkäyksiin.


Hollannin poliisin ja syyttäjäviraston verkkosivut ovat olleet poissa toiminnasta suurimman osan päivästä.

Wikileaks-paljastussivustoa kannattavat hakkeriryhmät ovat ilmeisesti ottaneet Hollannin viranomaisten verkkosivustot palvelunestohyökkäyksien kohteeksi sen jälkeen, kun poliisi pidätti 16-vuotiaan pojan epäiltynä osallisuudesta palvelunestohyökkäyksiin, kertoo asiantuntija Graham Cluley tietoturvayhtiö Sophosin blogissa.

Sen sijaan verkkokauppa Amazon on kestänyt verkkohyökkäykset, kertoo BBC.

Verkkohyökkäyksien takana on hakkereiden ryhmittymiä, joista tunnetuin käyttää nimeä Anonymous. Ryhmä jakaa verkossa LOIC (Low Orbit Ion Cannon) -ohjelmaa, jonka lataamalla vapaaehtoiset voivat ottaa osaa verkkohyökkäyksiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ryhmä on onnistunut kaatamaan muun muassa MasterCard- ja Visa-luottokorttiyhtiöiden verkkosivut.

Ryhmittymä on pitänyt yhteyttä ja suunnitellut  verkkosivujensa ja useiden Twitter-tilien välityksellä.

Käynnissä on varsinainen verkkosota, sillä Wikileaksia vastustavat hakkerit ovat onnistuneet kaatamaan Anonymous-ryhmän verkkosivun. Lisäksi Twitter on sulkenut useita tilejä, joissa on suunniteltu palvelunestohyökkäyksiä.

Sanomalehti The Telegraphin mukaan hakkerit ovat uhanneet myös Britannian viranomaisten verkkosivuja palvelunestohyökkäyksillä, jos Wikileaks-palvelun keulahahmo Julian Assange luovutetaan Ruotsiin.

Assange on pidätettynä Lontoossa. Britannian poliisi pidätti Assangen sen jälkeen, kun Ruotsin syyttäjänvirasto oli tehnyt Assangesta kansainvälisen etsintäkuulutuksen. Assange halutaan Ruotsiin kuultavaksi kahden raiskaussyytteen takia.

Kommentit

    Näytä lisää