Tietoturva

Stonesoft löysi uuden laajan tietoturvauhan

Julkaistu: , Päivitetty:

Tietoturvayhtiö Stonesoft kertoo löytäneensä "uuden ja merkittävän" tietoturvariskin. Uhka mahdollistaa tunkeutumisen eri organisaatioiden tietojärjestelmiin. Se voi vaarantaa myös yritysten ja muiden organisaatioiden tietojärjestelmien toimintaa.


Stonesoftin mukaan suurin osa nykyisistä tietoturvajärjestelmistä on tehottomia näitä uudenlaisia uhkia vastaan. Uhka on maailmanlaajuinen ja se vaikuttaa kaikkiin tietyn tyyppisiin tietoturvatuotteisiin, riippumatta valmistajasta.

Stonesoft on kertonut asiasta Suomen kansalliselle tietoturvaviranomaiselle CERT:lle ja muille viranomaisille.

– Olemme löytäneet merkittävän uhkakategorian, jonka uskomme muuttavan koko verkon tietoturvan ja vaativan organisaatioilta pitkälle menevää tietoturvajärjestelmien uusimista. Useimmat perinteiset tietoturvaratkaisut ovat liian staattisia pystyäkseen vastaamaan näihin aiemmin tuntemattomiin ja jatkuvasti muuttuviin uhkiin. Stonesoftin ohjelmistopohjaiset tietoturvaratkaisut tarjoavat kattavan suojan myös näitä uusia uhkia vastaan, mikä tulee parantamaan kilpailukykyämme markkinoilla, sanoo Stonesoftin toimitusjohtaja Ilkka Hiidenheimo tiedotteessa.

– Olemme aloittamassa omien asiakkaidemme informointia ja tulemme tiedottamaan tästä merkittävästä löydöksestä laajamittaisesti lähiaikoina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Stonesoft arvioi löytönsä tukevan liikevaihtoa ja kannattavuutta, kun yhtiön tuotteille avautuu uusia markkinoita. Yhtiö ei kuitenkaan vielä pysty arvioimaan vaikutuksen suuruusluokkaa eikä aikataulua.

– Uskomme, että se parantaa meidän kilpailumahdollisuuksiamme, Hiidenheimo sanoo.

– Se riippuu kuitenkin ihmisten suhtautumisesta erilaisiin tietoturvauhkiin, ja sitä on vaikea etukäteen ennakoida. Se riippuu myöskin eri organisaatioiden riskiprofiileista, eli onko heillä mielestään tärkeää informaatiota. Lyhyen aikavälin vaikutuksia on vaikea arvioida. Pitkällä aikavälillä meidän käsityksemme on se, että tämä uhka tulee väistämättä johtamaan merkittäviin muutoksiin.

Kommentit

    Näytä lisää