Yhteisöpalvelu Facebookin yksityisyysongelmat kasvavat - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Facebook päästi vakoilemaan chatteja

Yhteisöpalvelu Facebookin viimeisin yksityisyysmoka paljastui huonolla hetkellä. Keskiviikkona kävi ilmi, että käyttäjän tosiaikaiset chatit olivat muiden ystävien seurattavissa.

6.5.2010 10:00 | Päivitetty 6.5.2010 10:00

Teknologia-aiheinen uutissivusto TechCrunch paljasti keskiviikkona virheen 450 miljoonan käyttäjän Facebookissa. Käyttäjät pystyivät parilla klikkauksella päästä seuraamaan ystäviensä suoria keskusteluja.

Lisäksi oli mahdollista selvittää muun muassa viimeisimmät hyväksyntää odottavat ystäväpyynnöt. Vakoilun mahdollistava ongelma sijaitsi Facebookin yksityisyystoiminnoissa ja liittyi käyttäjän omien yksityisyysasetusten esikatseluun.

Facebook ilmoitti korjanneensa vian.ValituskomissiolleKeskiviikko oli huono päivä Facebookille. Palvelusta tehtiin samana päivänä valitus Yhdysvaltain kauppakomissiolle. Viisitoista kuluttajajärjestöä syyttää palvelua epäreilusta ja petollisesta toiminnasta.

Muun muassa Electronic Privacy Information Center sai tarpeekseen, kun Facebook jälleen kerran viime kuussa esitteli uusia muutoksia yksityisyyteen. Yksi pahimmista ongelmista on valituksen mukaan se, että käyttäjät pakotettiin linkittämään profiilitietojaan julkisiksi.

Profiilitiedot, kuten työpaikka, musiikkimaku tai opiskeluhistoria, olivat useimpien käyttäjien rekisteröityessä Facebookiin vielä sellaisia tietoja, joita käyttöehdot eivät pakottaneet julkisiksi, valitus painottaa.Neljä yhdysvaltalaista senaattoria on myös ollut huolissaan Facebookin uusista muutoksista.

Tietoisten uudistusten lisäksi Facebook on hiljattain paljastanut tietoja myös vahingossa. Helmikuussa ilmeni, että palvelu oli lähettänyt joidenkin käyttäjien viestejä väärille vastaanottajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?