Neljä senaattoria vaatii muutoksia Facebookiin - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Senaattorit huolestuivat Facebookista

450 miljoonan jäsenen verkkoyhteisö Facebook arveluttaa jo Washington DC:n Capitol-kukkulalla asti. Neljä senaattoria huolestui käyttäjien yksityisyydestä.

28.4.2010 15:57 | Päivitetty 28.4.2010 15:57

Neljä yhdysvaltalaista demokraattisenaattoria vaatii Facebookia korjaamaan palvelun uusien ominaisuuksien mukanaan tuomia yksityisyysongelmia.

Facebook on vyöryttänyt viime aikoina eri uudistuksia, joista viimeisimmät julkistettiin viime viikolla. Senaattoreja arveluttaa muun muassa mahdollisuus ilmoittaa mieltymyksistään Facebookin ulkopuolisilla sivustoilla. Esimerkiksi klikkaus elokuvasivustolla kertoo käyttäjän pitävän kyseisestä elokuvasta ja välittää tiedon myös käyttäjän Facebook-ystäville.

Lisäksi Facebook kokeilee joidenkin käyttäjätietojen jakamista kumppanisivustoille, jotta niiden palvelusta tulisi henkilökohtaisempaa.

Perusongelmana pidetään sitä, että käyttäjät tulevat automaattisesti uusien ominaisuuksien piiriin. Heidän pitää itse muuttaa asetuksia päästäkseen pois. Senaattorit haluavat, että uudet toiminnot astuvat voimaan vasta, kun käyttäjä on siihen suostunut.

– Verkkoyhteisöistä on tullut internetin villi länsi, newyorkilaissenaattori Charles E. Schumer kirjoitti yhdessä kollegojensa kanssa. Kirje on osoitettu Facebookin pääjohtajalle Mark Zuckerbergille.Schumer totesi muualla, että Facebook on luonut tahtomattaan roskapostin ja huijareiden kultakaivoksen. Hänestä palvelu on pettänyt käyttäjien luottamuksen uusilla ominaisuuksillaan.

Facebook korostaa antaneensa käyttäjille vallan tietojensa käytöstä. Lisäksi palvelu vakuuttaa olevansa tarkka sen suhteen, mitä tietoja se antaa muille verkkosivuille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?