Tietoturva

Hakkeri uhoaa murtaneensa iPadin

Julkaistu: , Päivitetty:

Applen iPhonen murtanut George Hotz ilmoittaa kehittäneensä puhelimelle uuden murtomenetelmän, joka luultavasti toimii myös Applen taulutietokoneessa iPadissa.
George "Geohot" Hotz kertoo blogissaan luoneensa uuden työkalun iPhone 3GS -älypuhelimen ja iPod touch -soittimen murtamiseksi (jailbreak).

– Jailbreak on täysin ohjelmistopohjainen ja on yhtä yksinkertainen käyttää kuin blackra1n. Menetelmä on täysin kytkemätön, toimii kaikissa nykyisissä kytketyissä malleissa (ipt2, 3gs, ipt3) ja toimii luultavasti myös iPadissa, Hotz kirjoittaa.

Blackra1n on hänen aikaisempi murtosoftansa. Ohjelmisto vaati, että laite on käynnistettäessä aina kiinni tietokoneessa. Uusi menetelmä ei vaadi kytkentää koneeseen, kun iPhonen avaa, verkkojulkaisu Apple Insider huomauttaa.

Murron avulla Applen laitteisiin voi asentaa epävirallisia ohjelmistoja epävirallisista ohjelmistokaupoista. Apple ei hyväksy laitteidensa murtamisia. Lisäksi seurauksena on takuun raukeaminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

IPadin myynti alkaa ennakkotietojen mukaan Yhdysvalloissa tämän viikon lauantaina. Hotz ei kerro, koska hän julkaisee softansa.

George Hotz on ollut muidenkin kuin Applen tuotteiden kimpussa. Vähän aikaa sitten hän onnistui murtamaan Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin.

Kommentit

    Näytä lisää