Uusi Valo-CD tarjoaa ilmaista tietoturvaa pc:lle

Julkaistu: , Päivitetty:

Vapaita ohjelmia Windowsille koostava suomalaishanke julkaisi viidennen version softapaketistaan. Teemana on tietoturva.


Voittoa tavoittelematon Valo-CD-projekti (Vapaat ja Avoimen Lähdekoodin Ohjelmistot) julkaisi viidennen version vapaita ja ilmaisia ohjelmia Windowsille kokoavasta levystään.

Tiedotteen mukaan versio 5 on keskittynyt tietoturvaan. Mukana on muun muassa Turvallisuus-lehdessä julkaistuja artikkeleita ja arkipäivän tietoturvatyökaluja. Muut levyn ohjelmat liittyvät muun muassa ajanvietteeseen, grafiikkaan, internetiin ja multimediaan.

Projektin nimi hämää hieman, sillä ohjelmat voi maksusta lähetettävän cd:n ohella ladata ilmaiseksi hankkeen kotisivuilta. Ne voi poimia yksitellen, tai sitten voi ladata viitosversion levykuvan, joka pitää kirjoittaa cd:lle. Ohjelmien vieressä on usein kerrottu, mille suljetun koodin ohjelmalle ne tarjoavat vaihtoehdon.

Valo-CD-projektin tavoitteena on edistää Suomen tietoteknistä ja taloudellista kehitystä tarjoamalla mahdollisimman monen suomalaisen käyttöön vapaita tietokoneohjelmia. Kesällä 2008 aloittaneen hankkeen taustalla on useita alan yrityksiä ja järjestöjä.

Kommentit

    Näytä lisää