Tietoturva

Saksa varoitti Internet Explorerista

Julkaistu: , Päivitetty:

Saksan hallitus on varoittanut kansalaisiaan Internet Explorerin käytöstä. Se kehottaa netinkäyttäjiä etsimään vaihtoehtoisia selaimia surffailuun.


Asiasta kertovan BBC:n mukaan varoitus annettiin, kun Microsoft myönsi Internet Explorer -selaimensa olevan heikko lenkki viimeaikaisissa Kiinassa Googlea vastaan suunnatuissa hyökkäyksissä. Varoitus koskee selaimen versioita 6,7 ja 8.

Microsoft ei pidä Saksan antamaa varoitusta tarpeellisena. Sen mukaan riski käyttäjille on pieni, ja selaimen parannetut turvallisuusasetukset korjaavat ongelman. Microsoftin mukaan hyökkäykset Googlea vastaan on tehnyt hyvin motivoitunut ryhmä, joka tietää tarkkaan, mitä haluaa.

– Hyökkäyksiä ei ole kohdistettu tavallisia käyttäjiä tai kuluttajia vastaan, Saksan Microsoftin edustaja Thomas Baumgartner kommentoi BBC:lle.

Saksan viranomaiset eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita selityksistä. Netistä löytyy jo ohjeet, kuinka hyväksikäyttää Explorerin tietoturva-aukkoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ohjeet sen hyväksikäyttöön ovat nyt ilmestyneet nettiin, joten on hyvin mahdollista, että kaikkien täytyy nyt kokeilla hyödyntää sitä, Graham Cluley virusten torjuntaan erikoistuneesta firmasta kommentoi BBC:lle.

Cluley kuitenkin muistuttaa, että kaikissa selaimissa on omat heikkoutensa, joten selaimen vaihtaminen voi tuoda uudenlaisia ongelmia.

(Päivitys: Otsikkoa tarkennettu.)


Kommentit

    Näytä lisää