Tietoturva

Adobe paikkasi kriittisiä haavoittuvuuksia

Julkaistu: , Päivitetty:

Adobe julkaisi korjaavat päivitykset toisto-ohjelmisto Flash Playerille ja ajoympäristö AIRille. Kysymys on kriittisistä haavoittuvuuksista.


Adobe puursi kasaan seitsemän korjausta Flash Player - AIR -sovelluksille. Paikattuja haavoittuvuuksia sisältyy korjauksiin enemmän kuin seitsemän. Yhtiö toteaa haavoittuvuuksien olevan kriittisiä.

Sovelluksista on löytynyt haavoittuvuus muun muassa jpeg-kuvatiedostojen käsittelyssä, Cert-fi kertoo. Lisäksi muistinkäsittelyvirheistä johtuen useat haavoittuvuudet voivat johtaa sovellusten kaatumiseen tai komentojen mielivaltaiseen suorittamisen kohdejärjestelmässä.

Haavoittuvuudet koskevat kaikkia tuettuja käyttöjärjestelmiä yhtä vain Windowsiin rajoittuvaa haavoittuvuutta lukuun ottamatta. Kyseinen reikä voi mahdollistaa luottamuksellisen tiedon hankkimisen.

Katso mitä
asennat


Washington Post -lehden tietoturva-asiantuntija Brian Krebs antaa hyödyllisiä ohjeita päivitysten asentajille. Flash-päivitys esimerkiksi vaatii Windowsissa kaksi asennuskertaa, jos käytössä on Internet Explorerin lisäksi jokin toinen selain.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Adoben asennusohjelma myös tyypillisesti ehdottaa oletuksena mukaan jotain päivitykseen liittymätöntä softaa, kuten antivirusohjelman kokeiluversion, joten kannattaa olla tarkkana ennen kuin asentaa päivityksen.

Kommentit

    Näytä lisää