Tietoturva

Twitterin "alusvaatteet" pengottiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Tietoturvahuolet nousivat jälleen pintaan mikrobloggauspalvelu Twitterissä. Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ole käyttäjätilien murtamisista, vaan itse yhtiöön kohdistuneesta tietovarkaudesta.
Twitterin perustaja Biz Stone kertoo yhtiönsä blogissa, että erään hallinnollisen työntekijän henkilökohtainen sähköposti murrettiin noin kuukausi sitten. Ilmeisesti tätä kautta krakkeri pääsi käsiksi työntekijän Google Apps -tiliin.

Twitter käyttää Google Appsia muun muassa muistiinpanojen, ideoiden ja taloudellisten yksityiskohtien jakamiseen yhtiön sisällä. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan kaikkiaan satoja dokumentteja vuoti, ja esimerkiksi teknologiablogi TechCrunch on julkaissut joitakin niistä sivuillaan aiheuttaen polemiikkia ja arvostelua.

Biz Stonen mukaan Twitter harkitsee parhaillaan lakiosaston kanssa, mitä tietojen vuotaminen merkitsee muun muassa niille julkaisuille, jotka ovat ottaneet vastaan krakkerin tarjoamia dokumentteja ja paljastaneet niitä.

Ei haavoittuvuutta,
vaan huolimattomuutta


Vuotaneissa tiedoissa ei kuitenkaan Stonen mukaan ole mitään maailmaa järisyttävää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

–Tämä on kuin jos alusvaatelaatikkosi pengottaisiin. Se on noloa, mutta kukaan ei ylläty siitä, mitä sisällä on.

Stone myös korosti, että hyökkäyksellä ei ollut mitään tekemistä jonkin Google Appsin haavoittuvuuden kanssa.

– Kysymys on enemmän siitä, että Twitter on nykyään sen verran paljon valokeilassa, että työntekijöistämme voi tulla hyökkääjien kohteita, Stone painottaa.

BBC:n mukaan krakkeriksi epäillään ranskalaista, jota kulkee nimellä "Hacker Croll". Hänen uskotaan tonkineen tiedot arvaamalla työntekijöiden salasanoja. Twitter on tapauksen jälkeen painottanut työntekijöilleen vahvojen salasanojen merkitystä.

Kommentit

    Näytä lisää