Tietoturva

Google kuvaa kinttupolut nettiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Googlen Street View-katukuvausprojekti on siirtänyt kamerat autoista kolmipyöräisiin. Hakukoneyhtiön tavoite on saada verkkoon talteen myös polut ja pikkutiet.
Miltä sinusta tuntuisi, jos piilopirttisi tai lomamökkisi ohi viilettäisi kolmipyöräinen kamera selässään? Hakukoneyhtiö Google pyrkii nyt saamaan Street View -palveluunsa mukaan myös ne reitit, joihin ei autolla pääse, The Times kertoo.

Tähän mennessä kolmipyöräisellä on käyty kuvaamassa muun muassa Trevin suihkulähdettä Roomassa. Britanniassa Google on jo solminut sopimuksen VisitBritain-turisti-informaatioyrityksen kanssa. Sopimuksen mukaan tarkoitus on kuvata muun muassa rantateitä, luonnonpuistoja ja historiallisia kohteita.

Katukuvausprojekti on aikaisemmin ärsyttänyt ja raivostuttanut ihmisiä eri puolilla maailmaa. Kuvaaminen on koettu yksityisyyden loukkaamiseksi muun muassa Japanissa, Kreikassa ja Yhdysvalloissa.  Palvelun on myös pelätty auttavan muun muassa murtomiehiä rikoksien suunnittelussa.

Google on kertonut, että sen kuvauspalvelu sumentaa kasvot kuvissa automaattisesti. Lisäksi se on luvannut ihmisille mahdollisuuden poistaa omat kotinsa palvelusta.

Kommentit

    Näytä lisää