Tietoturva

Halonen vahvisti Lex Nokian

Julkaistu: , Päivitetty:

Sähköisen viestinnän tietosuojalaki sai hetki sitten viimeisen siunauksen tasavallan presidentiltä.
Tarja Halonen hyväksyi Lex Nokiana tunnetun lain presidentin esittelyssä tänään perjantaina, valtioneuvoston sivuilta ilmenee.

Presidenttiin oli vedottu muun muassa Facebook-ryhmän lähettämän kukkakimpun voimin, jotta tämä pyytäisi erittäin paljon ristiriitoja aiheuttaneesta laista korkeimman oikeuden lausunnon.

Samaa oli toivonut Electronic Frontier Finland ry.

Laki astuu voimaan kesäkuun alussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lakia
seurataan


Laki antaa yhteisötilaajille tietyin edellytyksin oikeuden käsitellä tietoliikenteen tunnistamistietoja, jos epäillään elinkeinotoiminnan kannalta keskeisten yrityssalaisuuksien luvatonta paljastamista.

Yhteisötilaajat saavat käsitellä tietoa muun muassa sähköpostiviestien lähettäjästä ja vastaanottajasta sekä lähetysajasta, mutta eivät viestin sisältöä. Tietosuojavaltuutettu valvoo yhteisötilaajien tunnistamistietojen käsittelyä väärinkäytöstilanteissa.

Eduskunta edellyttää, että lakiuudistuksen tavoitteiden toteutumista ja sen soveltamista seurataan ja arvioidaan kattavasti.

Lisäksi eduskunta edellyttää, että lakiesityksen esiin nostamat mahdolliset puutteet tai epäselvyydet poliisin toimintavaltuuksissa, esimerkiksi selvitettäessä yrityssalaisuuksiin liittyviä väärinkäytöksiä ja rikoksia, selvitetään pikaisesti ja tarvittaessa jo ennen pakkokeinolainsäädännön laajempaa uudistusta.

Päivitetty tietoja kello 12.12

Kommentit

    Näytä lisää