Tietoturva

Skype onkin ollut yhteistyössä rikospoliisin kanssa

Julkaistu:

Euroopan oikeudellista yhteistyötä koordinoiva Eurojust on oikaissut pahat puheensa Skypestä. Toisin kuin he olivat antaneet ymmärtää, nettipuhelujen välittäjä onkin ollut valmis kaikin tavoin, niin oikeudellisesti kuin teknisesti avustamaan heitä rikollisten jäljityksessä.
Skypen väitettiin kieltäytyneen jakamasta viranomaisille Voip-puhelujen salauskoodia. Alun perin Italian poliisiviranomaisilta saatujen tietojen mukaan rikolliset olisivat siirtyneet käyttämään nettipuheluja voidakseen puhua rauhassa keskenään laittomista bisneksistään.

EBayn tytäryhtiö Skype oli oikaissut EU-viranomaisten väitteet amerikkalaisissa medioissa ja kertonut, että oli suorastaan tyrkyttänyt yhteistyötä heille. Nyt Eurojust on julkaissut tiedotteen, jossa se myöntää Skypen olleen mukana yhteisessä palaverissa jo syyskuussa 2006.

Eurojustin tiedottaja selittää sekaannusta sillä, että he olivat tarkoittaneet lausunnollaan yleisesti voip-firmoja. Koska suuri yleisö ei ehkä tajuaisi, mistä niissä on kysymys, niin he päättivät konkretisoida asiaa mainitsemalla esimerkiksi alan tunnetuimman yrityksen. Ja oikaisevat nyt aiheuttamansa väärinkäsityksen.

Kommentit

    Näytä lisää