Ilmainen virustorjunta käy kaupaksi suomalaisille - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Ilmainen virustorjunta käy kaupaksi suomalaisille

Tietoturvaohjelmia valmistavan tšekkiläisen Alwil Softwaren ilmaisella avast! Home Edition -virustorjuntaohjelmalla on Suomessa lähes 510 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

24.2.2009 10:11 | Päivitetty 24.2.2009 9:41

Kyseessä on ainoa ilmainen virustorjuntaohjelma, josta on saatavissa kokonaan suomennettu versio. Ensimmäinen suomenkielinen versio julkistettiin vuoden 2004 marraskuussa. Tästä lähtien ohjelman käyttäjämäärä on kasvanut nopeasti.

Viestintäviraston viime kesänä julkistaman tilaston mukaan Suomessa oli kesäkuun lopussa lähes kaksi miljoonaa laajakaistaista nettiliittymää, joten avast! Home Editionin osuus on merkittävä. Ilmaisuudestaan huolimatta ohjelma tarjoaa kaikki samat toiminnot kuin kaupallisetkin virustorjuntaohjelmat.

Torjuntaohjelma on käännetty jo 33 eri kielelle. Yhdestäkään kaupallisesta torjuntaohjelmasta ei yrityksen mukaan ole tehty näin montaa eri kieliversiota. Maailmanlaajuisesti avast! antivirus -ohjelmilla on yli 75 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää.

– Kun aikoinaan perustimme yrityksemme, uskoimme vahvasti ohjelmamme menestymiseen. Ohjelman käyttäjämäärät ovat kasvaneet paljon nopeammin kuin uskalsimme odottaa, kertovat Alwil Softwaren perustajat Pavel Baudis ja Eduard Kucera tiedotteessa.

Ilmaisen torjuntaohjelman lisäksi yrityksen tuotevalikoimasta löytyy runsaasti erilaisia tietoturvatuotteita pienyrityksistä suuryrityksiin asti. Alustavalikoima alkaa pda-laitteista ja ulottuu Linuxiin ja Unixiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?