Tietoturva

Nuuskijayritys vetoaa liikesalaisuuteen – nuuskintansa pimittämiseksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Saksan valtionrautatiet, Deutsche Bundesbahn (DB) on tunnustanut nuuskineensa työntekijöitään enemmän kuin aiemmin on tullut julki. Samalla se on halunnut poistattaa toimiaan kuvaavan dokumentin kriittisen bloggaajan saitilta.
DB:n eli Saksan valtionrautateiden tietoturvaskandaali pahenee. Sen työntekijöiden nuuskinta ei jäänytkään 173 000 työntekijään vuosina 2002–2003, vaan se laajensi operaationsa koskemaan kaikkia, eli noin 220 000 työntekijäänsä vuonna 2005.

– Tämän päivän näkökulmasta olemme olleet yli-innokkaita, myöntää yrityksen johtaja Hartmut Mehdorn kirjeessään työntekijöille. Hän viittaa siinä operaation ensimmäiseen vaiheeseen. Toista vaihetta hän ei ole vielä kommentoinut.

Samalla kun DB joutuu julkisuudessa perääntymään ja sen johtajalle Mehdornille vaaditaan jo potkuja, yrittää yritys kulissien takana vastaiskua medioiden saamiseksi aisoihin.

Se on usuttanut lakimiehet Netzpolitik-saitin kimppuun. Sen bloggaajaa Markus Beckedahlia on vaadittu liikesalaisuutta koskevaan lainsäädäntöön vedoten poistamaan saitilta sillä julkaistu sisäinen dokumentti, jossa kuvataan yrityksen nuuskimisjärjestelmää yksityiskohtaisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaade vaikuttaa lähinnä kiukuttelulta ja lakimiesten bisnekseltä. Sillä ei voi enää estää nuuskinnan julkista arviointia kyseisen dokumentin avulla, onhan sitä siteerattu jo kaikissa muissakin medioissa. Sitäpaitsi se löytyy kokonaisuudessaan myös monilta muilta saiteilta.

Markus Beckedahl on päättänyt jättää tekstin toistaiseksi saitilleen. Hän on päättänyt myös olla allekirjoittamatta DB:n vaatimaa sitoumusta pitäytyä julkistamasta tekstiä. Mikäli tästä seuraa oikeusjuttu, niin häntä tulee siinä tukemaan berliiniläinen asianajotoimisto JBB, joka tunnetaan myös Wikimediaa lakiasioissa avustavana toimistona.

Kommentit

    Näytä lisää