Tietoturva

Kirgisia kaadettiin verkosta

Julkaistu:

Kiinan ja Kazakstanin välissä sijaitseva Kirgisia on ollut parin viikon ajan erittäin rajun palvelunestohyökkäyksen kohteena.


Information Warfare Monitorin mukaan kolme maan neljästä internet-palveluntarjoajasta olisi kaadettu alas. The Register -uutispalvelu puolestaan kirjoittaa, että verkkoliikenne sisään ja ulos maasta olisi ollut pitkälti pysähdyksissä, joskin tilanne saattaa olla helpottumassa.

Iskun aiheuttajaksi epäillään Venäjän "kybermiliisiä". Tekijöiksi voidaan SecureWorksin tutkijan Don Jacksonin mukaan jäljittää samat ryhmät, jotka laukaisivat hyökkäyksiä Georgiaa vastaan elokuussa.

Hyökkäyksessä on kysymys bottiverkkojen käytöstä. Bottiverkot koostuvat haittaohjelmilla saastutetuista tavallisista tietokoneista, joita voidaan ohjata ottamaan yhteyttä valittuihin kohteisiin verkossa. Kun liikenne ylittää palvelinten käsittelykyvyn, kohteina oleviin verkkopalveluihin ei enää saa yhteyttä.

Samantyyppinen isku kohdistui Viroon patsaskiistan aikana, ja äskettäin Israelin eri sivustoja on pommitettu Gazan hyökkäyksen vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kirgisiaan on verkkohyökätty kenties sen vuoksi, että internetiä paljon käyttävä oppositio saataisiin vaikeuksiin. Oppositio vastustaa maan presidentin aikomuksia sulkea Yhdysvaltain lentotukikohta. Venäjä on antanut ymmärtää, että se pitää tukikohdan sulkemista edellytyksenä merkittävälle miljoonasijoitukselleen Kirgisiaan, Computerworld kirjoittaa.

Kommentit

    Näytä lisää