Uutta lääkettä tarjolla roskapostin bottilähettäjiä vastaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Sähköpostiturvayhtiö D-Fence Oy kertoo kehittäneensä uids-teknologiaksi nimeämänsä ratkaisun erityisesti niin sanottujen bottiverkkojen levittämää roskapostia vastaan.
Yrityksen tiedotteen mukaan uids (unimetric identification system) tunnistaa ja torjuu erityisesti roskapostipalvelimiksi valjastettujen henkilökohtaisten tietokoneiden eli niin sanottujen bottiverkkojen lähettämät roskapostit ja haittaohjelmat.

Merkittävintä uids-teknologiassa on D-Fencen mukaan se, että torjuntamenetelmä ei haittaa millään tavalla normaalia sähköpostiliikennettä.

Loppuvuoden viimeisen kolmanneksen aikana roskapostin osuus oli 58 prosenttia kaikesta sähköpostiliikenteestä. D-Fence Oy:n uhkatilastoinnin mukaan roskapostin suhteellisen osuuden vähentyminen on kuitenkin väliaikaista, koska joulukuun lopun ja tammikuun alun aikana sen määrä on palautunut lähes 70 prosenttiin.  

Erilaisten haittaohjelmien, kuten troijalaisten, räjähdysmäisesti kasvanut määrä puolestaan viittaa ammattimaisten roskapostittajien bottiverkkojen ahkeraan käyttöön.

– Troijalaisten kasvanut määrä kertoo siitä, että kyseisillä haittaohjelmilla pyritään saamaan erityisesti taloudellista hyötyä anastamalla niiden avulla pankki- tai luottokorttitietoja, D-Fence Oy:n johtaja Juha Oravala arvioi. Suurin ongelma on ollut niiden reaaliaikainen tunnistaminen perinteisillä tunnistusmekanismeilla.

– Kehittämämme uids-teknologia tunnistaa ja torjuu luotettavasti bottiverkkojen lähettämät roskapostit ja haittaohjelmat. Teknologia luokittelee erilaisten mittausmenetelmien avulla muun muassa lähettäjätietoja, joita se vertaa D-Fencen tietokantoihin ja tällä tavalla saadaan muodostettua lähettäjän luotettava tunnistaminen, Oravala kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää