Tietoturva

McAfee: Taantumasta mahdollisuus verkkorikollisuudelle

Julkaistu: , Päivitetty:

Taloudellinen taantuma on osoittautumassa verkkorikollisuuden kasvualustaksi.
Näin ainakin, jos on uskominen tietoturvan teknologiayritys McAfeen tuoreimman Virtual Criminality -raportin julkaisemisesta kertovaa tiedotetta.

Verkkorikolliset hyödyntävät kuluttajien pelon ja ahdistuksen ilmapiiriä. Toisaalta taloudellisen katastrofin uhka on siirtänyt maailmanlaajuisesti huomion pois tietoverkkojen turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Raportti tarkastelee kehittyvien maailmanlaajuisten tietoverkkojen turvallisuuden suuntauksia sekä johtavien tiedemiesten, asianajajien, lainvalvojien ja muiden asiantuntijoiden asiaan liittyvää panostusta.

Cert.fi: Suomessa vahingot
toistaiseksi marginaalisia

Viestintäviraston CERT-FI-yksikön päällikkö Erka Koivunen on kommentoinut tuoreeltaan McAfeen uutta raporttia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Viestintäviraston näkökulmasta keskeistä on se, että suomalaisissa verkoissa havaittujen haittaohjelmatartuntojen määrä ei ole kasvanut alkuunkaan samassa tahdissa laajakaistaliittymien määrän kanssa, Koivunen rauhoittelee.

Viestintävirasto, tietosuojavaltuutetun toimisto ja keskusrikospoliisi ovat hänen mukaansa jo parin vuoden ajan pitäneet yllä neuvotteluyhteyttä tietoja varastavien ja sähköisten asiointipalvelujen sovellusistuntoja kaappaavien haittaohjelmien käsittelyyn liittyvistä haasteista.

Näissä tapauksissa viranomaisten haasteita ovat rajat ylittävän rikollisen ilmiön lisäksi kotimaista viranomaisyhteistyötä rajoittavat salassapitokysymykset, tapausten suuri määrä sekä erityisesti rikostutkinnan aloittamisen näkökulmasta rajanveto yleisen edun ja asianomistajan roolin välillä.

– Parin vuoden aikana on saatu havaita, että haittaohjelmien avulla toteutetut identiteettivarkaudet ovat myös Suomessa nouseva trendi, vaikka ilmiön aiheuttamat todelliset vahingot ovatkin jääneet marginaalisiksi, Erka Koivunen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää