Tietoturva

Liian harvat nettikonnat päätyvät tuomiolle

Julkaistu: , Päivitetty:

Vuosi 2008 on ollut voimakas internet-rikollisuuden kasvun vuosi. Nousussa ovat olleet niin haittaohjelmien kuin virustartuntojenkin määrät, botnet-hyökkäysverkot sekä rikollisten tulot. Rikolliselle verkkotoiminnalle vaaditaankin kovempia rangaistuksia.
Vuoden 2008 tietoturvayhteenvedossaan F-Secure tarkastelee kuluvan vuoden räjähdysmäistä internet-haittaohjelmien kasvua. Yritys käsitteli kolminkertaisen määrän viruksia edellisvuoteen verrattuna. Käytännössä tämä tarkoittaa vuoden aikana 200 prosentin kasvua viimeisen 21 vuoden aikana löydettyjen haittaohjelmien kokonaismäärään.

Rikollinen toiminta on edelleen tärkein taustavoima haittaohjelmien määrän kasvussa. Nykyaikaiset haittaohjelmat ovat ammattimaisesti ja järjestäytyneesti tuotettuja ja hyödyntävät viimeisintä teknologiaa sekä työkaluja.

Tänä vuonna botnet-hyökkäysverkot ovat kasvaneet maailmanlaajuisesti. Näiden etähallittavien, tartunnan saaneiden tietokoneiden verkostot ovat edelleen haaste tietoturva-alalle, koska niiden suuren laskentatehon avulla on ollut mahdollista lähettää ennennäkemätön määrä roskapostia ja saastuneita liitetiedostoja.

Internet-rikollisuus on ammattimaisempaa ja yleisempää kuin koskaan aiemmin. F-Securen näkemyksen mukaan ongelmana on kansainvälisten ja kansallisten tahojen tehottomuus rikollisten kiinni saamisessa, syyttämisessä ja tuomitsemisessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppösen esitys verkkorikollisuuteen erikoistuneen internetpolin perustamisesta on yhtiön mukaan herättänyt kansainvälistä kiinnostusta.

- Ongelman ydin on se, että liian harvat rikolliset saavat tuomion. Seurauksena tästä välitämme väärän viestin rikollisille – verkkorikollisuus on tuottoisaa ja oikeuden eteen päätyminen tai tuomion saaminen on epätodennäköistä, Hyppönen toteaa tiedotteen mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää