Wlan-salaus murrettiin

Kaksi tutkijaa onnistui murtamaan vartissa erittäin turvallisena pidetyn wpa-salauksen, jota käytetään yleisesti wlan-verkkojen turvaamiseen.

Turvallisena pidetty wpa-salaus on yleinen esimerkiksi toimistoissa.

6.11.2008 16:58 | Päivitetty 6.11.2008 16:57

Turvallisuusasiantuntijat Erik Tews ja Martin Beck onnistuivat vartissa murtamaan erittäin varmana pidetyn wpa-salauksen. Murto ei ollut täydellinen, mutta se on alku jatkotutkimukselle, kertoo Computerworld-lehti.

Tutkijat keksivät ensin keinon saada reitittimen lähettämään heille suuret määrät dataa. Tämän ansiosta he onnistuivat helpommin murtamaan wpa-salauksessa käytetyn tkip-avaimen. Murtamisen jälkeen tutkijat onnistuivat lukemaan dataliikennettä reitittimestä kannettavaan tietokoneeseen sekä lähettämään väärää tietoa reitittimeen kytkettyyn laitteeseen.

He eivät kuitenkaan onnistuneet murtamaan salausavaimia, jotka suojaavat liikennettä tietokoneesta reitittimeen.

Asiantuntijat ovat tienneet, että tkip-avain voidaan murtaa käyttämällä erittäin tehokkaita tietokoneita, jolla voidaan nopeasti laskea ja kokeilla oikeat langatonta liikennettä suojaavat tunnukset. Silloinkin murtaminen vie todennäköisesti reilusti aikaa.

Tews ja Beck eivät kuitenkaan murtautuneet ylivoimaisen laskentatehon avulla, ja silti he onnistuivat siinä alle vartissa. Heidän tekniikkaansa liittyy matemaattinen läpimurto, jota he aikovat esitellä lähiaikoina alan akateemisessa lehdissä.

Uusissa reitittimissä on jo mahdollisuus käyttää wpa2-salausta, jota ei voida murtaa Tewsin ja Beckin käyttämällä tavalla. Reitittimissä on myös wep-salaus, joka on murrettu jo aiemmin, ja jota pidetään yleisesti heikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?