Tietoturva

Trend Micro haluaa salata myös yksityiset sähköpostit

Julkaistu: , Päivitetty:

Luottamuksellisten tietojen internetin kautta lähettämiseen liittyvät riskit lisääntyvät koko ajan, joten sekä yritysten että yksityishenkilöiden on suojattava digitaalisessa muodossa olevia tietojaan, arvioi tietoturvayritys Trend Micro.
Trend Micro on lähtenyt sähköpostin salauslinjalle tuomalla markkinoille Email Encryption -ratkaisun. Trend Micron mukaan se antaa käyttäjille mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa luottamuksellisia tietoja niin, että asiattomat vastaanottajat eivät pääse lukemaan niitä. 

Yhtiön mukaan käyttäjät joutuvat kohtaamaan digitaalisen viestinnän ja internetin käytön aikana myös uudenlaisia tietomurtotapoja. Luottamuksellisten tietojen väärinkäytöllä ja menettämisellä voi olla vakavia seurauksia, etenkin runsaasti arvokasta digitaalista pääomaa omistaville yrityksille.

- Maailman maissa on erilaisia internet-liikenteestä, yksityisyydestä ja verkkorikollisuuden torjunnasta vastaavia valvontaviranomaisia. Määräyksissä ei kuitenkaan yleensä oteta huomioon verkon kansainvälistä luonnetta, mikä tarkoittaa sitä, että sähköpostiviestit, liiketoimet ja muut Web-sisällöt ylittävät kansalliset rajat. Siksi on tärkeätä, että asiakkaat ja yritykset huolehtivat omasta tietoturvastaan sekä tietojensa suojaamisesta ja salaamisesta, Trend Micron Pete Nieminen kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää