D-Fence aistii roskapostin yltyvän

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomea riepotti paikoin sähköjä katkonut syysmyrsky. Mutta tietoturvayritys D-Fence Oy näkee tummia pilviä myös sähköpostirintamalla.
Roskapostin määrä ja erityisesti erilaiset haittaohjelmat ovat yhtiön mukaan lisääntyneet rajusti sähköpostiliikenteessä, mikä voi ennakoida uusia roskapostitusepidemioita lähiaikoina.

Heinä-syyskuun välisenä tarkastelujaksona roskapostin määrän suhteellinen osuus kasvoi verrattuna vuoden toiseen neljännekseen. Kaikesta sähköpostiliikenteestä lähes kolme viestiä neljästä oli roskapostia. Ahkerin roskapostittaja tarkastelujaksolla oli jälleen Yhdysvallat.

Johtaja Juha Oravalan mukaan ajankohtaiset maailmantapahtumat, kuten talouskriisi tai USA:n presidentinvaalit, eivät näytä selittävän mahdollista roskapostimyräkkää. D-Fencen havainnoimissa viesteissä kun luotetaan paljolti aina vain vanhoihin kikkoihin. Vastaanottajat ovat esimerkiksi - jälleen kerran - voittaneet lotossa.

- Samoja spammeja uusissa vaatteissa, Oravala kiteyttää tilanteen hieman ihmetellen. Nettipokeribuumi tuntuu tosin näkyvän sikäli, että monia haittaposteja verhotaan online-kasinoiden lähettämiksi.

Torjuntaa huijataan hienostuneemmin

Haittaohjelmista niin kutsutut troijalaiset ovat syrjäyttäneet perinteiset sähköpostimadot ja -virukset.

- Troijalaisten ja muiden haittaohjelmien kuusinkertaistunut määrä edelliseen tarkastelujaksoon verrattuna saattaa ennakoida uusia roskapostitusepidemioita, Oravala aprikoi.
 
Oravalan mukaan roskapostittajat kehittävät ohitusmenetelmiään vilkkaasti. Tällä hetkellä sähköpostin torjuntamekanismeja pyritään huijaamaan jatkuvasti muuttuvilla lähetysboteilla, monimutkaisilla html-taulukoilla, vaihtelevilla lisäfonteilla ja roskapostiin liitetyllä hyväksyttävällä vastasisällöllä.

Kommentit

    Näytä lisää