Tietoturva

Applen väitetään vaientavan App Store -kritiikkiä

Julkaistu: , Päivitetty:

Applen kerrotaan lisänneen kehittäjille lähettämiinsä torjuntakirjeisiin NDA:n eli salassapitovaroituksen.


Jos sovellus hylätään iTunesiin kuuluvasta sovelluskaupasta App Storesta, siitä ilmoitetaan kehittäjälle sähköpostilla. Eri kehittäjillä onkin ollut viime aikoina ihmettelemistä heidän sovellustensa tullessa torjutuiksi heidän mielestään huonoin perusteluin.

Ja nyt siis näyttäisi siltä, että Apple ei enää siedä näkyvästi uutisoiduista kieltämisistä keskusteltavan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MacRumors. Samaan aikaan yksi Appleen turhautunut kehittäjä Alex Sokirynsky myönsi poistaneensa omasta blogistaan kirjoituksen, jossa hän arvosteli yhtiön käytöstä ohjelmistonsa jakelua kohtaan. Ei ole tiedossa, onko poistolla yhteyttä NDA:han.

Eri lähteiden mukaan on kuitenkin epäselvää, onko kielto ollut alun alkaenkin olemassa ja nyt sitä vain painotetaan näkyvästi, tai onko kyse pikemminkin vain tavallisesta lakiteknisestä tekstistä, jonka sivuuttaminen ei välttämättä johda mihinkään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Android nostaa päätään

Applen käytös kehittäjiään kohtaan on ollut uutisissa siitä pitäen, kun koko kehittäjäohjelma iPhonea varten laukaistiin käyntiin. Kaikesta huolimatta kehittäjät näyttävät takovan innolla softaa, sillä App Storeen ilmestyy arviolta satoja sovelluksia viikoittain. Sovellusten laatu voi kuitenkin olla asia erikseen.

Lisäksi ensimmäisen Google/Android-puhelimen julkistuksen jälkeen voi jo kysyä, saattaako Applen väitetty politiikka ajaa kehittäjiä kilpailevaan ja avoimempaan leiriin.

Kommentit

    Näytä lisää