Lapsimurhan kuva-aineisto leviää Pirate Bayssa

Julkaistu: , Päivitetty:

Tukholma - Ruotsin Arbogaa maaliskuussa järkyttäneen veriteon esitutkinta-aineisto leviää nyt internetissä Pirate Bayn välityksellä. Mukana on oikeuslääketieteellisiä kuvia surmansa saaneista kahdesta lapsesta. Lasten isän hartaasta toiveesta huolimatta kuvien levitystä ei voida estää edes lakiin vedoten.


Kahden lapsen kuolemaan johtanut ja lasten äidille vakavia vammoja aiheuttanut veriteko Ruotsin Arbogassa kuohuttaa tunteita vielä oikeudenkäyntivaiheessakin. Perheen järkytykseksi tapauksen koko esitutkinta-aineisto leviää nyt internetissä Pirate Bayn välityksellä.

Ruotsin Radion lauantaiaamuisen uutisen mukaan netistä on saatavilla kaksoismurhan koko parituhatsivuinen esitutkinta-aineisto, jonka joukossa on myös oikeuslääketieteellisiä kuvia surmatuista lapsista. Lasten isän kerrotaan vedonneen Pirate Bayhyn kuvien poistamiseksi, mutta palvelun ylläpitäjät ovat uutisen mukaan vastanneet sähköpostitse, etteivät he aio asiaan puuttua.

Radiouutisten haastattelema oikeustieteen asiantuntija toteaa, että laki ei estä tällaistenkaan vainajia esittävien kuvien julkista levittämistä. Eettisesti arveluttavana tällaista toimintaa kuitenkin voidaan pitää.

Ruotsin TV4:n haastattelussa
Pirate Bayta edustava Peter Sunde toteaa, että verkkopalvelun "tehtäviin ei kuulu sen arvioiminen, mikä on eettistä ja mikä epäeettistä tai mitä jotkut toiset netissä julkaisevat".

Kommentit

    Näytä lisää