Tietoturva

Palvelunestohyökkäys piinaa Pasiradiota

Julkaistu: , Päivitetty:

Jonkinlaista kulttimainetta nauttiva yhteiskuntakriitikko Pasi Viherahon nettiradio on ollut jatkuvan häirinnän kohteena viime aikoina. Edellinen perjantain lähetys meni pilalle hajautetun palvelunestohyökkäyksen vuoksi.


Pasiradion perjantain lähetys jäi varsin tyngäksi, ja Pasi Viheraho on jättänyt asiasta rikosilmoituksen. Hänen mukaansa vainoaminen jatkuu, vaikka lähetystietä vaihdettiin.

- Me vaihdoimme Listen to My Radio -palveluun, joka myöskin ddossattiin alas. Menemme me minne tahansa streamaamaan, tulee palvelunestohyökkäys, Viheraho sanoo.

- Palveluestohyökkäyksen takia Teostolle ei saada tilastoja tästä lähetyksestä eikä Gramexillekaan.

Myös hänen sähköpostinsa ja kotisivunsa ovat olleet samasta syystä alhaalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hyökkäykset vaikeita jäljittää

Viheraholle vastanneen poliisin mukaan tällaisessa massahyökkäyksessä palveluntarjoajan lokien kautta on mahdoton löytää hyökkäysten alullepanijaa. Hyökkäykseen on käytetty kenties tuhansiakin murrettuja kotikoneita.

Pasi Viherahon palveluntarjoaja on Tenue Oy. Toimitusjohtaja Sami Holopaisen mukaan lokeissa ei ole ip-numeroita hyökkäykseen masinoiduista liittymistä.

Holopaisen mukaan asiakkaista vain Pasi Viheraho on ollut viimeisimmän palvelunestohyökkäyksen kohteena. Johtaja ei ota kantaa tähän nimenomaiseen tapaukseen, mutta huomauttaa yleisesti, että tällaiset hyökkäykset eivät yleensä kohdistu satunnaisiin palvelimiin, vaan hyökkääjä ja kohde tietävät toisensa.

- Annamme poliisille kaiken mahdollisen avun, Sami Holopainen tähdentää.

Viheraholla epäilyksensä

Viheraho itse veikkaa, että eräs oululaisen ip:n takana oleva henkilö olisi erittäin suurella todennäköisyydellä palvelunestohyökkäyksen alullepanija.

Perjantain puihin mennyt Pasiradion nettilähetys kirvoitti lennokkaita kommentteja kuulijoilta: "perjantai on pilalla, meen ampuu itteni", hajaantukaa... täällä ei ole mitään nähtävää eikä kuultavaa", ja "Venäjän armeija on hyökännyt ja lamauttanut Suomen tärkeimmän viestintävälineen eli Pasiradion".

Kommentit

    Näytä lisää