Roskapostittajat hakevat uusia keinoja torjuntajärjestelmiä vastaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Roskapostin suhteellinen osuus pysyi kevätkaudella lähes ennallaan eli noin 70 prosentissa koko sähköpostiliikenteen määrästä. Ammattimaiset roskapostittajat kehittävät kuitenkin jatkuvasti uusia keinoja ohittaa sähköpostin torjuntajärjestelmiä, ilmenee sähköpostiturvayhtiö D-Fence Oy:n uhkatilastoinnista.


Huhtikuu-kesäkuun välisenä tarkastelujaksona roskapostin määrä on pysynyt lähes samalla tasolla kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Kaikesta lähetetystä sähköpostiliikenteestä roskapostin osuus oli 68,7 prosenttia. Suurin roskapostittaja oli Yhdysvallat.

-Touko- ja kesäkuun aikana kaikesta roskapostiliikenteestä kolme neljästä lähetettiin Yhdysvalloista, eli määrä nousi molempina kuukausina neljänneksellä huhtikuuhun verrattuna, D-Fence Oy:n johtaja Juha Oravala sanoo.

-Vaikka roskapostin määrä näyttää pysyneen kuluneen puolen vuoden aikana suurin piirtein lähes samalla tasolla, niin ammattimaiset roskapostittajat kehittelevät ahkerasti uusia keinoja ja tapoja huijata torjuntajärjestelmiä.  Tällä hetkellä niitä pyritään huijaamaan esimerkiksi monimutkaisilla html-taulukoilla, vaihtelevilla tekstifonteilla ja väreillä, Oravala sanoo.

Perinteiset sähköpostimadot ja -virukset ovat vähenemässä, ja niin sanotut troijalaiset ja muut haittaohjelmat ovat kasvussa.

-Roskapostittajat ovat siirtymässä selvästi phishing -tyyppiseen hyökkäystoimintaan, jossa käytetään hyväksi ihmisten herkkäuskoisuutta ja uteliaisuutta. Tyypillisimpiä ja tunnetuimpia phishing -viestejä ovat verkkopankkitunnusten utelut, jotka naamioidaan näyttämään mahdollisimman aidoilta, oman pankin lähettämiksi viesteiksi. Selvää on, että tällaiset viestit kannattaa poistaa heti niitä avaamatta.  

Kommentit

    Näytä lisää