Tietoturva

Kongressimies: Kiina murtautui koneeseeni

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvalloissa esitetään syytöksiä Kiinaa vastaan taannoisista tietokonemurroista. Kaksi kongressin lainsäätäjää uskoo toimistojensa koneiden joutuneen Kiinasta käsin suoritettujen hyökkäysten uhreiksi.
Kumpikin mies on aktiivinen ihmisoikeuksien ajaja, Reuters kertoo. Republikaaniedustaja Frank Wolf kertoi, että hänen koneensa altistuivat elokuussa 2006, ja että FBI:n mukaan hyökkäys näytti olevan peräisin Kiinasta.

Toinen republikaaniedustaja Christopher Smith meni pidemmälle ja sanoi uskovansa, että Kiinan hallitus oli asialla, kun hänen tietokoneeseensa tunkeuduttiin toisessa tapauksessa.

Krakkerit pääsivät arkaluontoisen tiedon äärelle. Wolfin mukaan hänen toimistonsa murretuilla koneilla oli runsaasti tietoja kiinalaisten toisinajattelijoiden ja pakolaisten henkilöllisyyksistä ja olinpaikoista.

Eipäs, juupas

Yhdysvallat ja Kiina ovat väitelleet verkkohyökkäyksistä jo pidemmän aikaa ja heitelleet syytöksiä puolin ja toisin. Samaan aikaan presidentti Bush on puuhaamassa keinoja, joilla valtion tietoverkoista saataisiin entistä turvatumpia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös nyt Kiina kielsi jyrkästi harrastavansa kyberhyökkäyksiä. Kiinan Washingtonin suurlähetystön edustaja varoitti perusteettomasta sormenosoittelusta ja korosti, että hyökkäyksen alkuperä on helppo väärentää, Washington Post kirjoittaa.

Kommentit

    Näytä lisää