Tietoturva

Comcast-krakkerit hämmästyivät huomiosta

Julkaistu: , Päivitetty:

Kaapelioperaattori Comcastin kotisivun kaapannut krakkerikaksikko odottelee FBI:n kolkuttelevan kohta kotiovella.


Krakkerit "Defiant" ja "EBK" kertoivat tempauksestaan Wiredin Threat Levelille. He ovat yllättyneitä ja innoissaankin Comcast.netin kaappauksen saamasta laajasta huomiosta. Mutta samalla he tiedostavat tekonsa vakavuuden.

- Toivon, että olisin alaikäinen, sillä tämä tulee olemaan todella pahaa, nyt 19-vuotias Defiant totesi.

Krakkerit väittävät saaneensa Comcast.netin haltuunsa domain-nimien rekisteröijän Network Solutionsin edelleen olemassa olevan haavoittuvuuden avulla, joskin yhtiö kiistää aukon. Comcastia yritettiin ensin varoittaa haavoittuvuudesta, Defiant korosti.

Salasanoja ei kaapattu

Kaksikon mukaan Comcast.net-hyökkäys olisi saattanut olla rajoitetumpi, jollei operaattorin tekninen henkilö olisi lyönyt luuria korvaan, kun hänelle kerrottiin sivun kaappauksesta. Tästä tuohtuneena kaksikko ryhtyi uudelleen ohjaamaan sivuille saapuvaa liikennettä niin, että kävijät saivat ruudulleen viestin sivujen krakkeroinnista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta kenenkään Comcast-käyttäjän verkkosähköpostin tunnuksia tai salasanoja ei kerätty, duo ilmoittaa. Myös Comcast on samaa mieltä.

Hyökkäyksen syynä oli yleinen inho Comcastia kohtaan. Krakkerit kiistivät, että taustalla olisi ollut Comcastin harjoittama BitTorrent-häirintä.

Kommentit

    Näytä lisää