Tietoturva

Suomi24:n palstoja täytettiin roskalinkeillä

Julkaistu: , Päivitetty:

Suosittu internet-portaali Suomi24.fi kärsii häiriköinnistä. Palvelun keskustelupalstoja on täytetty lukuisilla otsakkeilla, jotka kaikki sisältävät linkin Kuvalauta.fi:n eri sivuille.


Etenkin Suomi24:n keskustelupalstan tietotekniikkaosio oli vielä kirjoitushetkellä täynnä linkkejä Kuvalauta.fi:n eri sivuille. Tekijästä ei ole tietoa, mutta työ vaikuttaa automatisoidulta.

Muutama kuukausi sitten perustettu Kuvalauta.fi kuvailee itseään "anonyymien herrasmiesten taidekuvasivustoksi". Sitä ylläpitää nimeämätön yksityishenkilö. Hän synnytti sivuston, koska hän sai "vieroitusoireita" Finnchan.fi:n sulkeutumisen vuoksi.

Ongelmia jo perjantaina?

Ainoastaan tietotekniikkapalstan Mac-osio on toistaiseksi siivottu linkeistä Suomi24:ssä. Palvelun omistavan Eniron tai Suomi24:n omilla sivuilla ei ole tietoa tapahtuneesta.

Ongelmat alkoivat erään väitteen mukaan jo perjantaina "mainosta www-sivuja" -palstalla ja levisivät viimeyön aikana myös muillekin tietotekniikkaan liittyville palstoille. Ylläpidolle on ilmoitettu asiasta.

Kommentit

    Näytä lisää